Sağlık İçin Sütlü Tatlılar
Sizler için sağlık için sütlü tatlılar hakkında yazı hazırladık.
Güne hafif bir kahvaltıyla başlanılmalı, yemeklerin 3 ana öğün ve 2 -3 ara öğün şeklinde tüketilmesi gerekmektedir. Çeşitli sebze veya az yağlı et yemekleri, tam tahıl ekmeği, yoğurt ve salataların sofralarda bulunmasının uygun olabilir, meyvelerin ise ara öğünlerde tüketilmesi gerekir.
Öğün atlanmamalıdır, vücudun gün boyu aç kalması durumunda dengelenmeyen kan şekerinin yorgunluk ve tatlı krizleri yaşatabilir.
Vücudun sıvı dengesini sağlamak için günlük 2 -2,5 litre su tüketilmelidir, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, ekmek ve tahıl, sebze ve meyve tüketilmesinin vücut dengesini koruduğunu ve böylelikle kilo alma riskini azaltır.
Özel Bilgi:
Sütlü tatlıların protein değeri yüksektir. Hayvansal protein açısından en önemli besin kaynağı durumundadır. Günlük protein ihtiyacının da büyük çoğunluğunu karşılayabilecek özelliktedir.
Özellikle şeker çikolata ve tatlı türlerinin en az miktarda tüketilmesi gerektiğini kaydeden, "Bayramda şeker tüketimini en aza indirmek için ikram edilen şeker ve çikolataların yerine hakkınızı tatlı için saklayın. Sütlü ve meyveli tatlılar tercihiniz olsun. Ağır hamur tatlılarından yemek isterseniz bir parçayı aşmayın."
Vücudun ihtiyacı olan suyun günlük olarak 2 -2,5 litre tüketilmesi gerekmektedir, kilo aldırıcı şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır.
Özel Uyarı:
Şeker ve şekerli besinlerin tüketimi, ciddi beslenme hatalarından kabul ediliyor. Çünkü şeker, kalp damar hastalıkları, diyabet, obezite, yağlanma ve yaşlanma gibi bir çok sorundan sorumlu tutuluyor.
Uygun, bitki çayları, açık çay, ayran, taze sıkılmış meyve sularının sağlıklı ve alternatif içecekler olarak tüketilebilir.
Omega-3, posa, magnezyum, çinko, e vitamini gibi içerikleri ile sağlıklı olan kuru yemişlerin geleneksel bayram ikramları arasında yerini alır, küçük kalori bombaları olan fındık, fıstık, badem, ceviz gibi kuru yemişlerin tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder