26 Eylül 2014 Cuma

Cilt Bakımı İçin Banyonun Önemi

Banyonun Önemi 


 Sizler için banyonun önemi ve banyonun özellikleri hakkında yazı hazırladık. BU yazımızda sivilceler için çay ağacı yağlı banyo, yağlı ciltler için lavanta yağılı banyo ve banyoda elma sirkesinin kullanımını aktaracağız.

Banyonun rahatlatıcı etkisini çok iyi biliriz, banyonun bu arındırıcı ve rahatlatıcı etkisini, cilt sorunlarını gidermek için kullanabilirsiniz. Kırışıklar, sivilceler, kuruluk, selülit, egzema, sedef, gibi durumlara karşı rahatlatıcı banyolar yapmanız mümkün. BU noktada bitkisel yağlar veya süt ürünleri eklenen banyolar, cildinize bakım yapmak için ideal fırsatı size sunuyor. Eğer deriniz kuruyorsa, çeşitli bakımlarla bu cilt kuruluğuna karşı da uzun süre etkili olabilecek bir banyo yapmanız mümkün. Banyodan sonra derinin kremlenmesine gerek bile kalmayabilir. Ayrıca ututmayın bitkisel yağların bir bölümü uçucudur onların etkinliklerine zarar vermemek için, banyo suyunun çok sıcak olmaması gerekir. ideal banyo suyu 40-50 dereceyi geçmemelidir.


Özel Bilgi:

Sık banyo yapmanın, banyo yaparken sıvı sabun ve duş jelleri gibi kuvvetli deterjan özelliğine sahip temizleyiciler kullanmanın ve sıcak suyla yıkanmanın ciltteki kuruluğu daha da artırdığını vurguluyor.

 Banyonun Özellikleri 



    Bir tam banyoyu haftada 1-2 kereden fazla yapmayın. 
  • Önceden ağır yemekler yemeyin ve banyo suyunun 37-38 dereceden sıcak olmamasına dikkat edin; her iki durum da, kan dolaşımını olumsuz etkileyecektir.
  •  İdeal banyo süresi 15-20 dakikadır; fazlası deriyi ve kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir. 

Banyo sonrasında, yatakta kısa bir dinlenme çok rahatlatıcı olacaktır. 

Sivilceli Cilt Çay ağacı yağı banyosu: Küveti doldurduktan sonra, su bir karış olunca beş damla çay ağacı yağı ve bir çay kaşığı salisilik asiti küvete ekleyin. Bu katkının eşit oranda dağılabilmesi için, küveti duş süzgecinden akan tazyikli suyla basınç yaparak tam anlamıyla doldurun.

Lavanta yağı banyosu: 250 mlelma sirkesi (yağlı deri için) veya 250 ml krema (normal, kuru veya karışık deri için), sekiz damla lavanta yağı ile iyice karıştırılır, banyo suyuna eklenir ve su da iyice karıştırılır. Krema-lavanta banyosundan sonra ılık duş alınır. Elma sirkesi-lavanta banyosundan sonra duş alınmaz ve kurulanılır. Ayrıca elma sirkesini suyun kireç ve klorunu kırmak için kullanabilirsiniz. her yıkanmadan sonra aşırı hassas olan saç derinize elma sirkesi dökerek, seboreik dermatit ve saç dökülmesiyle mücadele edebilirsiniz.

Özel Uyarı:

Sık yıkanma, cildin asit-baz dengesini olumsuz etkileyerek, bir çok katmandan oluşan cildimizin en üst tabakasını değişime uğratıyor ve böylece deri, nem kaybına uğrayarak, zararlı maddelerin içeriye nüfuz etmesini engelleyemez hale geliyor. Normal cilt tipine sahip olan insanlarda bu nem kaybı bir gün içinde kapanabiliyor. Nem kaybı ise kuru ve hassas cilt tipinde egzama gibi hastalıkların görülmesine yol açıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder