26 Eylül 2014 Cuma

Burun Estetiği

BURUN ESTETİĞİ


 Burun yüzün orta bölümünde bulunan yüz üzerinde görünümü etkileyen bir organdır. Bakışlar üzerinde toplayıcı yeri vardır. Estetik ve fonksiyonel bir organ olması sebebi ile şekil bozukluğu olan kişilerde bu durum sorun olabilmektedir. 

Burun estetiği sağlık sorunları nedeni ile yapıldığı gibi görüntü bozukluğunu düzeltmek için de yapılmaktadır. Burun estetiği yeniden şekillendirmek için yapılan en yaygın ameliyatlardan biridir. Burun görünümünden memnun olmayanların yanı sıra burun tıkanıklığı, nefes alma güçlüğü, horlama gibi problemler de ameliyat olmak için birer sebeptir. 


Burun estetiği ameliyatı sırasında, yeni bir şekil vermenin yanında tıkanıklık ve horlamaya neden olan iç kemik eğrilikleri ya da genellikle burun etlerinde büyüme varsa bu sorunların da giderilmesi gerekir. Çünkü burun, yüz estetiği açısından büyük değere sahip olmakla birlikte işlevsel açıdan da oldukça önemlidir. Beş duyu organımızdan biri olup kokuları algılamamızı sağlar. Bedenimizin dış ortamla ilişkisini sağlayan, nefes alma esnasında havanın bedenimize ilk giriş yeridir. Her insanın kendine has ses tonunun olması da yine burnumuzun iç yapısından kaynaklanır. 

Özel Bilgi:

Burun estetiğinin amacı, burnun şekli, büyüklüğü ve genel görüntüsünde değişiklikler yaparak burnu yüz ile uyumlu bir hale getirmektir.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI


Burun estetiğinde yapılan kesilerin büyük bölümü gözle görülmesi mümkün olmayan burun içi alanlarda yapılmaktadır. Bazı uygulamalarda cerrahi kesi burun deliklerini birbirinden ayıran cilt alanında yapılabilmektedir. Bu süreçler dahilinde belirli miktarda kemik ve kıkırdak çıkarılır veya yeniden şekillendirilmiş bir burun oluşturmak üzere düzenlenir. 

BURUN ESTETİĞİ SONRASI 


 Ameliyat sırasında burun içerisine tampon yerleştirilmişse, ameliyattan sonraki sabah bu tampon çıkarılır. Burun ateli çoğunlukla ameliyattan 7 gün sonra çıkarılır. Bu dönemde, yedi gün süreyle ilave olarak burun kanatlarına bant uygulanır ve ardından bu bantlar da alınır.

Özel Uyarı:

Burun estetiği ameliyatı çoğunlukla burun kemiğinin uygun şekilde kesilmesiyle gerçekleştirildiği için oldukça komplike bir estetik operasyondur. Anesteziye ilişkin birtakım risklerin yanı sıra, burun operasyonunda kanama, enfeksiyon, akıntı, nefes alma güçlüğü ve nadiren koku almada geçici bir kayıp olabilmektedir. 

 Ameliyat sonrasında oluşan morluk ve şişliğin büyük bölümü çoğunlukla ameliyattan sonraki iki haftada kaybolur. Ameliyattan sonraki dört hafta boyunca ağır faaliyetlerden kaçınılmalıdır. Bu süreçte güneş ışınlarından ve burnu yaralayabilecek her türlü risk faktöründen uzak durulmalıdır. Gözlük kullanılıyorsa, burnun üzerine yük binmesini önlemek için bant kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder