9 Ekim 2019 Çarşamba

Kış Aylarında Cilt Bakımı

Kış Aylarında Cilt Bakımı
Kışın soğuyan havalarla beraber, deri, vücut ısısının kaybolmaması, azalmaması adına kan dolaşımını azaltmaktadır. Aynı zamanda ter ve yağ bezlerimiz de yavaş çalışmaktadır. Kan dolaşımı yavaşladığı zaman, cildin gereksinim hissettiği antioksidanları ve besleyici maddeleri alması zorlaşmaktadır. Bununla da sınırlı değildir ve cilt kuruluğu da yaşanmaktadır. O da yeterli değil, cilt zamanla yağ kaybeder. Tüm bunların toplamında ise cildin hassaslaşmasına, dış etkilere karşı kendisini koruyamamasına neden olur ve kaşınmaya, kızarmaya, renk değiştirmeye başlamaktadır. Lipid bariyeri dediğimiz koruyucu tabaka incelmektedir. Aynı zamanda cildin esnekliği azalmaktadır. Çatlamalar, pullanmalar yaşanmaktadır. Belirtilen etkileri gösteren cildin erken yaşlanmaması adına hiç bir sebep bulunmamaktadır. Cildin lipid tabakasının desteklenmesi gerekmektedir. Cilt tipi değişikliğe uğradığı zaman kışın cilt bakımı yaparken kullanılan cilt bakım ürünleri, yazın kullanılan cilt bakım ürünlerinden farklı olması gerekmektedir. Kışın cilt bakımında kullanılan bakım malzemelerinin besleyici değerleri daha yüksek olmaktadır. Tabi ki bu yine sizin cildinizin tipiyle alakalıdır. Bende bu yazımda kış aylarında cilt bakımı nasıl yapılır meselesi üzerine değindim. Umarım faydalı bir yazı olur. İyi okumalar.

Kış Aylarında Nemlendirici




Her zaman olduğu üzere kış aylarında da cilt bakımı yaparken temel kural cildin iyi temizlenmesi ve nemlendirilmesidir. Herkes kesinlikle cilt yapısına uygun nemlendirici kullanmaya özen göstermemiz gerekmektedir. Kışın cildimiz daha hızlı kuruduğundan cildimizi bir nemlendirici etkiye sahip (bitkisel yağ vb.) bir bakım malzemesiyle nemlendirmek gerekiyor. Yüzümüze ve vücudumuza uygun nemlendirici malzemelerle her banyodan sonra uygulanması gerekir ve kuruluğa engel olacak şekilde daha sık kullanımı tekrarlanmalıdır.

Kışın Saç Bakımı ve Kepek Sorunu


Bazen kaşıntı durumuyla rahatsızlık veren, bazı zamanlarda da utanç veren bir sosyal problem haline dönüşen saç kepeklerinin nedeni çoğu zaman kış mevsiminde fazla kuruyan saçlı deridir. Saçlı derinin kuruması saçlarımızda elektriklenme, kabalaşma ve matlaşma biçiminde de kendini belli eder. Sağlıklı, ipeksi bir yapıya kavuşan saçlar için dikkat edilmesi gereken birkaç mesele vardır.

Öncelikli olarak banyo yapmak sıklığını azaltabiliriz ve banyoda geçirdiğiniz süreyi kısaltalım. Kış aylarında saçların haftada 2-3 kez yıkanması idealdir. Banyoda kalma süresi 15 dakikayı gibi bir süreyi aşmaması gerekiyor. Çok sıcak suda yıkanmamaya özen göstermeliyiz. Çinko piriton ya da selenyum sülfit barındıran şampuanlar tercih etmek yararlı olabilir. Banyo öncesinde E vitamini, zeytinyağı veya argan yağı içeren bakım yağlarının saçlı deride 1-2 saat bekletilerek kullanılması saçlarda yumuşaklık ve parlaklığa yol açacaktır. Saçlarda kırılma ve kabarmadan şikayetçi iseniz saçlarınızı ıslakken taramaktan ve sert kurutucu işlemlerden kaçınmalısınız. Aynı zamanda saçlar hafif nemli bir haldeyken saf keratin yağlarını uygulamak hem taranmayı kolaylaştıracak hem de saçlarınızın dayanıklılığını arttıracaktır.

Kışın Doğal Peeling


Kış mevsiminde cilt bakımı yapmanın zamanlama olarak oldukça makul olduğundan cilt bakım uzmanları tarafından belirtilmektedir. Sağlıklı ve diri bil cilde sahip olmak adına ölü hücrelerinizden kurtulmanız gerekmektedir. Cildinize uygun peeling yöntemlerini saptayarak kış aylarında iyi bir cilt bakımı gerçekleştirebilirsiniz.

Kışın El Bakımı


Ellerimiz, çevresel etkenlerden en çok zarar gören bölgelerinin başında gelmektedir. Tüm gün pek çok kez yıkandıkları göz önünde bulundurulursa, esasında ne çok özen gösterilmesi gerektiği anlaşılabilmektedir. Kış aylarında temizlik alışveriş listenizde bazı değişiklikler yapmak gerekiyor. Bu dönemde sıvı sabunları kullanmaktansa katı kalıp gliserinli sabunları tercih etmek, elleri çok sıcak suyla yıkamamak ve her yıkamadan sonra kesinlikle iyice kurulamak gerekmektedir. Nemlendirici olarak yağa su bazlı üre barındıran nemlendiricileri seçmek, kreminizi lavabonun hemen yanında bulundurmak sık sık her yıkamadan sonra tekrar edilmeleri kolay hale getirecektir. Günlük temizlik işleriniz süresince eldiven kullanmayı da aklınızdan çıkartmayın. İç yüzeyi pamuklu, dışı lastik eldivenler ellerinizin nemli kalmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder