12 Ağustos 2015 Çarşamba

C Vitamini İle Cilt Bakımı


Cilt Bakımında C Vitamini


C Vitamini İle Cilt Bakımı
Cilt bakımında bilinirliği artan bir vitamindir c vitamini. Cilt üzerindeki etkileri anlaşıldıkça dermokozmetik ürünler arasında c vitamini serumları yapılmış ve raflarda yerini almaya başlamıştır. Cilt lekesi, antiaging, antioksidan, kırışıklık karşıtı önlemler için c vitamini kullanabilirsiniz.

Vitamin C Cilt Çatlakları


Cilt çatlakları kolajen ve elastin tabakasındaki yırtılmadan dolayı oluşur. C vitamini hem bu çatlakların oluşmasını önleyici hem de çatlakları giderici etkilere sahip bir vitamindir. Cilt çatlakları için a vitamini ile birlikte hem önleyici hem de giderici bakımlar yapabilirsiniz. Örneğin a vitaminli yağ ve c vitaminli yağ karışımından hazırlayacağınız yağı 1-2 günde bir çatlakların üzerine sürmeniz oluşumunu azaltıcı etki gösterecektir. Ayrıca oluşmuş çatlaklar için glikolik asit ve tca gibi cilt soyucu asitlerle birlikte kullanmanız çatlaklardan kurtulmanız da önemli sonuçlar alabilirsiniz.

11 Ağustos 2015 Salı

K Vitamini Nelerde Bulunur

K Vitamininin Önemi


 K Vitamini Nelerde Bulunur
K vitamini kanın pıhtılaşması için gereklidir. Kanın pıhtılaşması için gerekli olan protrombinin yapımında görev alır. Karaciğerde glikozun glikojene çevrilmesine yardım eder.
Bazı kanser türlerine karşı koruyucu etki gösterir. K vitamini bağırsaktaki bakteriler tarafından üretilir. Antibiyotik kullanımı bu bakterilerin ölmesine neden olacağı için uzun süreli antibiyotik kullanımı K vitamini eksikliğine neden olabilir.

K vitamini her ne kadar diğer vitaminler kadar popüler olmasa da aslında hayatımızı kurtaran vitaminlerden bir tanesidir ve aslında elde etmesi de bir o kadar kolaydır. Temel olarak vücudumuzdaki kanın gerektiğinde pıhtılaşabilmesi için gerekli olan K vitamini, böylece yaralanma, kanama gibi durumlarda kanımızın durdurulabilmesine yardımcı olur. Ayrıca iç kanama gibi durumlarda da kanamanın yavaşlatılmasında etken vitaminlerden bir tanesidir.

K Vitamini Faydaları

K Vitamini Faydaları

K Vitamini Faydaları
K vitamini; Diğer adı olan, lipofilik ve hidrofobik vitaminler grubuna dahil olan, kanın pıhtılaşmasında görev alan, yağda çözünen, yağ dokusunda ve karaciğerde depolanan bir vitamin türüdür. Adını Almanca'daki "Koagulation" kelimesinin baş harfinden almıştır. Türkçe'de "pıhtılaşma" anlamına gelir.

Isıya oldukça dayanıklı olan K vitaminleri, bahsi geçen kimyasal özellikleri hasebiyle suda çözünmezler. İnsan vücudu K vitaminini depolayabildiği için günlük K vitamini katkısına ihtiyaç duymaz.

Cilt Bakımında K Vitamini

Cilt Bakımında K Vitamini

K Vitamini
Derimiz çevresel faktörlere ve deri için önemli bir serbest radikal üreticisi olan güneşe en çok maruz kalan en büyük organımızdır. Bazı vitaminler epidermis ve dermisin günlük fonksiyonlarını düzenlemek için gerekli iken  bazı vitaminler topikal uygulamalar yoluyla derinin UV ile indüklenen hasardan korunmasına  yardımcı olmaktadır

Her gün, gerekli vitaminlerin yeterli miktarda alınması, genel sağlık ve cilt sağlığı açısından çok önemli. Her vitaminin cilt üzerinde belirli oranlarda etkisi olmakla birlikte bazı vitaminler daha fazla etkiye sahip. Bu vitaminler arasında A, B,C ve K vitaminlerini sayabiliriz.

C Vitamini İle Saç Bakımı

Saç Bakımında Vitamin C


C Vitamini İle Saç Bakımı
Genetik olarak meydana gelen saç dökülmesine karşı C vitamini (ascorbik asit) bir çözüm değildir.  C vitamini eksikliği saçtaki kan dolaşımını azaltacağı için saç uzamasını geciktirir, saç köklerinin zayıflamasına ve saç dökülmesine neden olur. Kaş, kirpik, sakal, bıyık gibi diğer kıl köklerinde de c vitamini faydalanabilecek bir vitamindir. Saç boyasının akıtılmasında kullanılan c vitamini, saç bakımında kullanımı pek bilinmeyen bir vitamindir. 

Vitamin C Saç Dökülmesi


Saç dökülmesi sorununun nedenini bilmek oldukça önemlidir. Saç dökülmeleri kıl köklerinin zayıflaması sonucu ortaya çıkar. Saçlarınız dökülüyorsa, kıl köklerinin beslenmesi önemlidir. C vitaminini saç dökülmesinde kıl köklerini besleyen bir vitamin olarak kullanabilirsiniz. C vitamini sadece saçlar için değil kirpik, kaş, bıyık, sakal dökülmelerinde de oldukça faydalı bir vitamindir. B3 vitamini, b5 vitamini, biotin, e vitamini, c vitamini saç dökülmesine iyi gelen vitaminlerdir.

Vitamin C Saç Rengi Açma


Saçlarınızın rengini oksidant denen açıcılar kullanmadan daha doğal yöntemlerle açmak isterseniz c vitamini tam size güre. Bolca c vtamini, karbonat, keratin ve b5 vitamini kullanarak yapacağınız bakımlar hem saç renginizi açacak hem de saçlarınızdaki yıpranmaya bakım yapacaktır.

Vitamin C Saç Beyazlaması


Cilt lekelerinde fazla olan melanini normale döndürerek azaltığı gibi, saç beyazlamasında ise az salgılanan melanini arttırarak saç beyazlamasını önlemeye yardımcı olur. Saçlar rengini veren melanini yeterince üretemezse saçlar beyazlar. C vitamini melanin salgılanmasını normale döndüren saç beyazlamasına karşı bir vitamindir. Saç beyazlamasına karşı c vitamini gibi, çinko oksit, b3 ve b5 vitaminlerinden yararlanabilirsiniz. Bakır da saç beyazlamasında oldukça etkili bir önleyicidir.

C Vitamini Faydaları Nelerdir

Vitamin C 


C Vitamini Faydaları Nelerdir
Sağlıklı bir gelişim, diş, kemik ve deri için vazgeçilmez bir bileşen olan c vitamini (ascorbik asit) demirin emilmesi, kolajen sentezi, kan damarlarının yapısal gücünün sürdürülmesi, adrenal bezlerin hormon sentezi ve salgılaması gibi metabolik fonksiyonlarda görev alan karbonhidrat benzeri bir kimyasal maddedir.

Kimyasal formülü (C6H8O6) olan L-ascorbic acid, 100 gram suda 33 gr çözünebilir. Suda fazla bekletildiği zaman bozulma yapan ascorbic acid suda çözündükten hemen sonra tüketilmesi gereken bir vitamindir.

K Vitamini Nedir?

 K Vitamini Nedir

 K Vitamini Nedir
Yağda çözünen vitaminler arasında yer alan K vitamini vücudumuzda yağ dokusunda ve karaciğerde depolanır. En önemli görevi kanın pıhtılaşmasını sağlamaktır ve K vitaminindeki “K” Almanca Koagulationsvitamin’den (pıhtılaşma vitamini) gelmektedir.

K Vitamini aslında bir bileşimdir. K1 ve K2 vitaminlerinden oluşur. K Vitamini çoğunlukla et, peynir ve yumurtadan elde edilir. K2 vitamin ise mayalanmış yogurt ve peynirdeki bakterilerden meydana gelir. K2 vitamininin osteoporoz tedavisi için kullanılması için hala araştırmalar sürüyor ve net bir bilgi yok.

K harfini almasının sebebi vitamine dair ilk keşiflerin Almanca bir jurnalde yayımlanması ve bu yazınlarda vitaminin Koagulationsvitamin şeklinde yer almasından gelir.

C Vitamini (Ascorbik Asit)

Askorbik Asit (C Vitamini)


Ascorbik Asit
Askorbik asit (ascorbic acid) olarak da bilinen c vitamini vücudumuz için önemi büyük bir vitamindir. Vücutta depolanmayan ve suda çözünen bir vitamin olan c vitamini fazla tüketilmesi durumunda idrar yoluyla atılır. Kimyasal formülü (C6H8O6) olan L-ascorbic acid, 100 gram suda 33 gr çözünebilir. Suda fazla bekletildiği zaman bozulma yapan ascorbic acid suda çözündükten hemen sonra tüketilmesi gereken bir vitamindir. C vitamini en çok kuşburnu, biber ve maydanozda bulunur.

Çoğu hayvanlar ve bitkiler, kendi c vitaminlerini glukozdan üretebilirler. İnsanlar c vitamini üretemediklerinden c vitaminli besinlerden almak zorundadırlar.

Vitamin C Yararları


Vücudumuzdaki demir dengelenmesinde önemli bir rol oynar. Kolajen üretimini sağlayan bu vitaminin normal bireylerde günlük 60 mg, hamile kadınlarda 75 mg, sigara içenlerde ise 100 mg alınması gerekmektedir. Vitamin C insan dokularının gelişiminde oldukça hayati vitaminlerden birisidir. Vücut dokusuna sağlamlığını veren kolajenin üretiminden alyuvarların işlemesine kadar çok sayıda görevi vardır. Vücutta antioksidan etkisi vardır. C vitamini yüksek miktarda oksijen tutulmasını sağlar ve toksiklerin etkisini azaltarak vücudu korumaya alır. Askorbik asit oksijen tutma özelliğine sahip olması nedeniyle antioksidan olarak kullanılır.